Слънчево и топло време за Великден

Слънчево и топло време за Великден

Днес и утре ще остане предимно облачно, на много места с превалявания, но от сряда започва подобрение на времето. В понеделник и вторник ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността, по-значителни над крайните северни и северозападни райони. Ще превалява слаб дъжд, като малко по-значителни превалявания ще има утре в източните райони и около планините. В крайните западни и северозападни райони ще остане почти без валежи. Температурите днес ще бъдат от 8 до 13 градуса, в северозападните и югозападни райони до 16, за района на София около 11-12 градуса. Минималните ще бъдат от 2 до 7 градуса.

В сряда преваляванията ще спират, облачността от запад на изток ще намалява, а температурите през деня ще се повишават, достигайки интервала от 13 до 18 градуса. Минималните ще останат без промяна и при изясняване и стихване на вятъра по високите полета на Западна България и някои затворени котловини и ниски места на южната част на страната отново не са изключени слани.

В четвъртък и по време на Великденските празници повишението на температурите ще продължи и те ще достигнат стойности от 16 до 20 градуса в източните райони и от 20 до 24, 25 за Западна България. В района на София също ще се затопли и дневните температури ще бъдат около 19-20 градуса. Минималните температури сутрин ще бъдат от 4 до 9 градуса.

От четвъртък до събота ще бъде слънчево, а в неделя и понеделник над планините на Западна България и около тях в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места не са изключени слаби краткотрайни превалявания.

В планините през повечето почивни дни ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността и подходящо за туризъм, с температури на 1200 метра надморска височина 13-14 градуса. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток.

Вирни се горе