Слънчев, но мразовит четвъртък

 Слънчев, но мразовит четвъртък

Слънце ни очаква през днешния ден. Очаква се променлива облачност, която обаче в следобедните часове ще намалее. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните – от 3° до 8°, в София – около 4°.

Сутринта на отделни места в планините и в крайните югоизточни райони все още ще превалява сняг. Ще остане ветровито, в по-голямата част от страната с умерен северозападен вятър.

Вятърът ще е от север-северозапад, умерен, по долината на Струма и в планинските райони – временно силен.

По Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и на отделни места все още ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 4° до 6°. Температурата на морската вода е от 5° до 7°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В планините до обяд ще е предимно облачно, на места с превалявания от сняг. След обяд облачността ще намалее, но по върховете ще се задържи значителна. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 8°.

Вирни се горе