Скини дънки, ¾ дънки или „на гаджето“ - кои са топ моделите на 2021?

Скини дънки, ¾ дънки или „на гаджето“ - кои са топ моделите на 2021?

Можете ли да си представите, че едва преди стотина години дънките са били работното облекло на фермерите, миньорите и хамалите? На никой уважаващ себе си мъж, да не говорим за жените, не му е хрумвало да обуе чифт дънки и да тръгне из града. На жените, впрочем, им е било разрешено да обуят панталони едва към средата на 20в. Но дошли 60-те години на века и внезапно дънките се превърнали от работни в модни дрехи, за да останат и до днес най-носените, най-харесваните, най-желаните и най-разнообразните като модел дрехи. И ако мъжките дънки запазват в по-малка или по-голяма степен кройката си през годините, то дамските дънки съществуват в какви ли не вариации, дължини и модели. И разбира се, всяка година стават модерни нови видове дънки, защото жените обичат промените. Нека разберем кои са модерните за 2021 модели дамски дънки:

Скини дънки

Те събраха най-доброто от света на клиновете и на дънките. Като клин те обхващат краката и ги оформят, подчертават предимствата на фигурата и са лесни за комбинация с горната част на облеклото, тъй като могат да се носят и с широки, и с тесни блузи.

В същото време са си дънки, а не някакъв си спортен клин и могат да се носят спокойно на работа, на училище и дори на бизнес конференция.

Когато избирате скини дънки, следете да са достатъчно еластични и дълбочината им да е съобразена с вашата фигура.

Ако имате коремче, изберете скини дънки с висока талия, за да не се озовете с прещипан на две корем.

Ако сте изработили във фитнеса идеална фигура, носете САМО скини дънки, защото заслужавате цялото внимание на света.

¾ дамски дънки

Дънките с дължина до средата на прасеца са на мода едва от няколко години. Особеното при тях е, че едва 2-3 сантиметра могат да ги превърнат от ужасно нелепи в истински модерни. Правилото е да избирате дънки с крачоли, които стигат на 3 пръстта на глезените. В никакъв случай не трябва да свършват на най-широката чат прасеца, защото тогава крата ви ще изглеждат огромни.

Когато са с правилната дължина, ¾ дамски дънки носят свежо пролетно настроение, придават елегантност на силуета и ви правят да изглеждате като ревностни почитатели намодата.

Носете ги със сандали на дебела подметка, с кецове или бели маратонки.

Дънките на гаджето

Този почти мъжки модел на дамски дънки се появи в дамския гардероб като отговор на нуждата и ние да носим широки и удобни панталони и да изглеждаме добре в тях.

Те са от по-мек деним, с джобове и свободна кройка, сякаш са взети назаем. Не търсете в тези дънки подчертаване на дупе или бедра, тяхната сила е в това, че прегръщат фигурата без да я ограничават.

С тях всяка жена може да изглежда миловидно и леко небрежно, като в същото време да излъчва сексапил.

Дънките тип „бойфренд“ могат да се носят дори в офиса, ако ги съчетаете с високи обувки и бяла риза.

Не робувайте на размерите

при жените има едно неприятно състояние, при което самочувствието се обвързва с размера на дрехите. Някои дами си мислят „Ако вляза в размер 32“, значи изглеждам супер.

Ще ви издадем една малка тайна – не е важно какъв е размерът, а как ви стои. Отдавна вече размерите на дрехите не са универсални и ако при една марка размер 32 ви стои отлично, то при друга същия модел и кройка ще отговарят на номер 34 и дори 36.

Всички модели дънки, от които да изберете вашия идеален чифт, ви очакват на https://answear.bg/k/tya/drehi/danki

Вирни се горе