Скайп остави потребителите си без връзка

Скайп остави потребителите си без връзка

Популярната в цял свят компютърна програма за чат и телефония “Скайп” претърпя технически проблеми. Потребителите й бяха принудени да се обърнат към услугите на “Туитър”, за да се оплачат.

“Някои от вас може да имат проблеми с включването си към “Скайп” – разследваме случая и съжаляваме за прекъсването на вашите разговори”, съобщиха от компанията на акаунта си в “Туитър”, цитирани от БГНЕС. Усилията за свързване към “Скайп” или за връзка с компанията останаха безуспешни.

“Скайп”, която беше създадена през 2003 г., замества стандартната телефония чрез гласови, видео и текстови разговори по интернет. През август компанията обяви плановете си за набирането на 100 милиона долара в акции чрез предлагането им на фондовата борса.

Услугата има милиони потребители по целия свят и много от тях решиха да се оплачат на различни езици в “Туитър” заради възникналия проблем.

Миналият месец беше отчетен абсолютен рекорд по брой на новите регистрации в наложилият се като средство за комуникация софтуер. 25 милиона нови акаунта бяха регистрирани само в рамките на ноември.

Вирни се горе