СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ ПЕДАГОЗИ И РОДИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ ПЕДАГОЗИ И РОДИТЕЛИ,

Най-сърдечно Ви поздравявам по повод първия ден на учебната 2021/2022 година. По традиция 15 септември е празничен. Вълнуващо събитие, съчетаващо в едно ентусиазма на младостта и силата на мъдростта. С него е свързан стремежът на българина към просвета и наука, към духовността, която ни съхранява като народ и държава. Динамичното време, в което живеем, изисква образовани и находчиви млади хора. Основите на европейското настояще и бъдеще на нашата страна се градят в българското училище, за което са необходими усилията и личният принос на всеки педагогически специалист, ученик и родител.

В продължаващата пандемия от КОВИД-19, нашите учители и цялата образователна система откриха възможности, които успешно внедряват и използват.

Община Смолян винаги е имала специално отношение към образованието. Управляващи, родители и учители гледаме в една посока – да създадем условия за пълноценно развитие на подрастващите. Затова продължаваме да инвестираме в сферата на образованието, за да бъде училището още по-желана територия за учениците от община Смолян. Няма съмнение, че учителите, техните възпитаници и родителската общност в Община Смолян ще отговорят достойно на съвременните предизвикателства. За да има модерна и просперираща България!

НА ДОБЪР ЧАС И СПОЛУКА ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА!

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

Вирни се горе