Синя зона от септември и в Смолян

Синя зона от септември и в Смолян

"Синя зона“ ще заработи от септември в Смолян. Платеното паркиране ще обхване само централната градска част около административните сгради и пешеходната зона по бул. България. Платените паркоместа ще са около 400,предаде БНР.

Смолян е последния областен град в който се въвежда платеното паркиране. С въвеждането на Синята зона общинската администрация цели да се въведе ред при паркирането и да улиците да се освободят от автомобили, които не са в движение.

В платените зони влизат ул. „Арх. Петър Петров“, паркингът на комплекс „Евридика“, паркингът зад Родопски драматичен театър, локалното платно на бул. „България“ от кръговото кръстовище до сградата на пощата и паркоместата пред хотел „Смолян“, паркинга пред сградата на „Първа инвестиционна банка“ и улиците „Кап. Петко войвода“, „Здравец“ и „Карлък“.

Синята зона ще работи от 8.30 до 17.30 часа. На нарушителите ще бъдат поставяни скоби.

За функционирането на общинското предприятие Смолян са взаимствали от Кърджали, където Синята зона функционира от март 2022 година.

През летните месеци ще се поставят информационните табели и ще се очертават паркоместата, съобщи зам. -кмета на Смолян Марин Захариев.

Плащането за паркиране ще се извършва чрез SMS и на автомат за паркиране. На гражданите ще се предлагат и абонаментни карти. В предприятието ще работя пет души персонал, които ще обслужват зоните.

Вирни се горе