Силистренският театър възхити публиката на Девин

Силистренският театър възхити публиката на Девин

Екипът на силистренския Драматично-куклен театър се завърна в последния ден на месец май от двудневното родопско турне. Там – с много емоции и вълнуващи преживявания, артистите представиха спектаклите „Снежанка и седемте джуджета“ и комедията „В старо село накрай света“ на сцените в град Чепеларе и град Девин. Представлението за деца в Чепеларе приключи с покана за следващо гостуване през месец октомври, а представлението за възрастни – с много аплодисменти и надежди за следваща среща. В град Девин силистренският театърът гостува по специалната покана на кмета на община Цветалин Пенков, който удостои с внимание и присъствие както представлението за децата на града, което се представи на площада пред Дома на културата, така и представлението за възрастни в залата на читалището. Цветалин Пенков поздрави силистренската театрална трупа, водена от директора на театъра Златина Станева, връчи лично поздравителен адрес, цветя и отново покани екипа за ново гостуване.

Златина Станева, директор на Драматично-куклен театър-Силистра:

– Работа или удоволствие – този въпрос си зададе екипът на Драматично-куклен театър – Силистра по време на гостуването в град Девин по покана на кмета на общината – Цветалин Пенков. Той осигури финансовата и организационна обезпеченост на това събитие. Представленията за деца и възрастни бе подарък не само за жителите и гостите на града, но и подарено удоволствие за актьорите, техническите служби и директора на театъра, които на тръгване заключиха, че когато работата се превърне в удоволствие – тогава на човек не му се налага да работи!!! Поздравления за Ръководството на община Девин за перфектната организация на двете представления, професионалното отношение към събитието и топлото посрещане!

„Силистренският театър гостува в Девин по покана на кмета Цветалин Пенков с две представления – за деца и възрастни. Децата на Девин се пренесоха в света на приказките, с представлението на един вълнуващ детски куклен театър -„Снежанка и седемте джуджета“ на открито пред Дома на културата. ДКТ – Силистра донесе много радост и вълнение у децата. На финала на представлението, развълнувани децата не спираха със снимките за спомен с приказните герои – кукли и актьорите.

Вирни се горе