„Ще те накарам да се влюбиш" на сцената на РДТ

 „Ще те накарам да се влюбиш" на сцената на РДТ

Ако не сте гледали спектакъла „Ще те накарам да се влюбиш", непременно го гледайте! Ако вече сте го гледали, препоръчайте го на ваши близки и приятели!

Може да се насладите на представлението този петък от 19.00 часа в зала №1 на РДТ „Николай Хайтов“.

Рок-спектакълът „Ще те накарам да се влюбиш" е по авторски материал на големия български поет Недялко Йорданов. Режисьорът е Адриан Петров, а музиката е на композитора Петър Радевски. Сценографията е на Андриан Петров и Петя Караджова. Ролите са поверени на актьорите от младата трупа на театъра - Гергана Либова, Васил Читанов, Мариан Бозуков, Дарина Русева, Борис Хаджийски и Никола Орешков.

Подобна постановка не е правена в Смолян от края на 90-те години. Уличният жаргон е езикът на спектакъла, такъв какъвто младежите използват в ежедневието си.

"Ще те накарам да се влюбиш" разказва за младежка гангстерска група, в която се явяват съмнения, пробойни, изневери, предателства, отчаяния. Акцентите са соловите песни на актьорите. В тях фокусът е поставен върху личната история на персонажа. По такъв начин всеки герой, представя през зрителя своята изповед. Така пред нас застават един по един не грубите и жестоки хора от подземния свят, а крехки и раними същества, които животът е ограбил. И всеки мисли за любов, но за да не бъде уязвим, си налага маска.

Вирни се горе