Шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества

Шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества

Петима водачи са задържани в хода на специализирана полицейска операция срещу управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози и неправоспособни водачи, проведена през почивните дни на територията на област Смолян. Срещу нарушителите са образувани бързи производства.

На 24.11.2023 г. около 12:25 часа на ул. „Атанас Буров“ в гр. Рудозем е спрян за проверка лек автомобил „БМВ 525 Д“, управляван от 23-годишен жител на с. Елховец, при извършен тест за употреба на наркотични вещества е отчетена проба за наличие на канабис. Водачът отказал кръвна проба. Сутринта в съботния ден служители на РУ-Мадан спрели за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 38-годишен водач, жител на с. Градец, общ. Котел. Техническото средство отчело положителна проба за употреба на метамфетамин. При извършената справка е установено, че водачът е в срок на изтърпяване на наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред. В същия ден в ареста на РУ-Мадан е задържан и 33-годишен водач от девинското село Гьоврен, управлявал лек автомобил „Субаро Требика“, той се съгласил с показателя на техническото средство, което отчело 1,89 промила, и не е дал кръвна проба. Минути преди 23:00 часа, на ул. „Атанас Беров“ в Смолян, е проверен и 31-годишен смолянчанин, водач на лек автомобил „Субаро Импреза“, дрегерът при него отчел с 1.27 промила алкохол. В неделя, около 14:50 ч. отново в областния град на ул. „Невястата“, е извършена проверка на 61-годишен водач на лек автомобил „Алфа Ромео“, дрегерът отчел 2,05 промила.

Притежание на наркотици

Задържан е 25-годишен смолянчанин за притежание на наркотици. При извършена полицейска проверка на лек автомобил на 24.11.2023 г. около 17:10 ч. на ул. „Беломорска“ в гр. Чепеларе, в един от пътниците в превозното средство е намерен и иззет плик съдържащ бяло кристалообразно вещество с тегло 7,86 грама, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. По случая е образувано бързо производство.

В РУ-Смолян е образувано бързо производство срещу 32-годишен пловдивчанин. На 26.11.2023г. около 09:55 ч. е установено, че мъжът, който изтърпява наказание в Затворническо общежитие -Смолян, държи в себе си черна пластелинообразна маса, под формата на топче с тегло 4,27 грама, реагиращо на синтетичен канабоид. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ и ОДМВР-Смолян. Работата по случая продължава.

Вирни се горе