Сезирана е прокуратурата за измрели кучета, вероятно отровени край девинско село

Сезирана е прокуратурата за измрели кучета, вероятно отровени край девинско село

В прокуратурата е внесен сигнал за случай с близо 18 измрели кучета в района на девинското село Брезе, за които се предполага, че са отровени. Това съобщи адвокат Здравко Чепишев, който е сезирал прокуратурата за случая.

Мъртвите животни са открити преди дни в Брезе. Здравко Чепишев лично видял труповете, както и предсмъртната агония на едно от кучетата. Адвокатът разполага с видео запис на мъчителната смърт на кучето, а от кадрите стават ясни симптомите на предполагаемо отравяне. Според Здравко Чепишев симптомите са подобни на отравяне с антифриз. Част от труповете на бездомните кучета мистериозно са изчезнали, вероятно, за да се заличат следите, според адвоката. Едно от мъртвите кучета е запазено и ще бъде предоставено за експертиза за причините за смъртта, предаде БТА.

Десислава Запрянова алармира за подобен случай на мъртво куче и в Девин преди дни. Тя намерила мъртво куче, за което от години се грижи. Запрянова настоява да се открият виновните за поредица от умъртвявания на кучета, за които е отправяла жалби до институциите. През ноември и декември почти ежедневно се намираха трупове на умрели кучета в района на Техникума в Девин, допълва Десислава Запрянова.

Кметът на Девин Здравко Иванов заяви пред БТА, че е разпоредил проверка относно сигнала за мъртви кучета в Брезе. На място са открити две-три мъртви кучета, по които няма следи от насилствена смърт, уточни кметът.

Вирни се горе