СЕПТЕМВРИ ЗАПОЧВА С ШЕСТИ ФЕСТИВАЛ НА КИСЕЛОТО МЛЯКО В МОМЧИЛОВЦИ

СЕПТЕМВРИ ЗАПОЧВА С ШЕСТИ ФЕСТИВАЛ НА КИСЕЛОТО МЛЯКО В МОМЧИЛОВЦИ

Шести ежегоден „Фестивал на киселото мляко – култура и традиции“ ще се проведе от 01 до 03 септември в Момчиловци. Това издание на емблематичната проява ще мине под надслов „Киселото мляко – новият път на коприната“. Тридневното събитие ще бъде открито на 01.09.2023 г. от 17:00 ч. с официална церемония от организаторите, гости от компанията производител на млечния продукт „Момчиловци“ в Китай – Bright Dairy и други официални лица. Гостите на Фестивала ще се насладят на изложение на производители на млечни продукти, ще могат да дегустират домашно приготвени млечни продукти и родопски кулинарни специалитети. Фолклорни групи от региона ще представят автентичен родопски фолклор на фестивалната сцена. Националният конкурс „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко“ – Момчиловци 2023 г. е в 20.00 часа на 02 септември – събота. Едни от най-красивите девойки в страната ще се борят за приза, а победителката ще стане рекламно лице на киселото мляко с марка „Момчиловци“ в Китай.

Акценти на Фестивала на киселото мляко:

  • Обявяване на Момчиловци за Център за планински туризъм с изградени 150 км. туристически пътеки и публичния информационен сайт – momchilovtsi.org

  • Анонсиране на нов пробиотичен продукт MosiBiotic с щам Лактобацилус булгарикус, изолиран от района на Момчиловци, който съдържа над 100 млд. живи бактерии.

  • Откриване на „Музей на магията“ в с. Момчиловци, последвано от Илюзионно шоу от Ненчо Илчев

В неделя /03.09..2023 г./ в 13.00 часа тазгодишният Фестивал на киселото мляко ще бъде закрит.

Фестивалът на киселото мляко има за цел да популяризира традициите в производството и консумацията на кисело мляко и млечни продукти в Родопите, в съчетание с богатството на песенния и танцов фолклор, занаяти и култура.

Събитието се организира под Патронажа на Министерство на туризма от Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, „Деми Травел“ ЕООД, китайската компания Bright Dairy, с активната подкрепа на Областна администрация Смолян, Община Смолян и село Момчиловци.

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе