Село Пещера ще отпразнува 160 години на своя храм „Св. Димитър“

  Село  Пещера ще отпразнува 160 години на своя храм „Св. Димитър“

Църквата в смолянското село Пещера в събота, 26 октомври, ще отбележи своята 160-годишнина с празнична света божествена Литургия. Богослужението на Димитровден ще бъде възглавено от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион заедно с председателя на храма отец Георги Атанасов и гост-свещеника от храм „Св. Неделя“ в Райково иконом Запрян Шиков.

Литургията ще започне в 9,30 часа. След нея ще бъде отслужен празничен водосвет и ще бъдат почерпени всички с благословена трапеза. В събота от 9 часа ще има безплатен транспорт с два автобуса към с. Пещера за поклонниците от Смолян и ще спират на всички спирки в града. Единият ще потегли от паркинга пред Супера в Горно Райково, а другият – от гаража на фирма „Рожен Експрес“ в Долно Райково.

Нека отново да сме заедно и на този празник! И да се помолим, както се пее в канона на светеца-мироточиви: „О, мъдри Димитре, като предстоиш светло пред божия престол, не ни забравяй, моли се за нас, окаяните, които, странници в тая земя, съзерцаваме днес твоите велики дела и те възпяваме, като се надяваме силно на твоето застъпничество!“

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе