Седмицата започва с облаци и студ

Седмицата започва с облаци и студ

Над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна, но вече почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Това съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в североизточните райони малко по-ниски, в София около минус 2°. През деня облачността ще е разкъсана, преди обяд над Западна България - по-често значителна. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - умерен от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 9°, в София около 2°.

В планините облачността също ще се разкъса и над много райони намалее. Преди обяд на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен североизточен, по най-високите ни върхове умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на 1200 метра около 0°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 3° и 7°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Вирни се горе