Седмица след жалбата на кметове на община Мадан, стартира ремонта на пътя в с.Леска

Седмица след жалбата на кметове на община Мадан, стартира ремонта на пътя в с.Леска

Близо седмица, след като кметовете на маданските села Леска, Върбина, Студена, Боровина, Букова поляна, Буково, Галище, Вехтино, Цирка, Купен и Равнил внесоха жалба и протестна подписка от жителите на населените места в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ за възстановяване на републиканския път III-865, минаващ през с. Леска, ремонтът вече е в ход на изпълнение.

От пътната агенция са дали уверение, че ремонтът стартира от най-компроментирата отсечка, която е 50м., а по-нататък във времето ще се рехаблитира и цялото двукилометрово трасе.

Това обаче не задоволява хората, подписали жалбата. Те изразиха опасенията си, че работата ще остане отново недовършена, затова протестните действия, описани в искането им не се отменят и дори ще продължат до завършване на целия ремонт. Припомнямe, че причината за недоволството на хората бе започналият, преди повече от година ремонт на пътя, който обаче през декември 2020г. спира, а 2-километровото трасе остава недовършено. В следствие на ремонтните дейности, на места пътят остава с изровена асфалтова настилка, което създава изключително затруднение и неудобство на жителите от осем населени места, преминаващи ежедневно по трасето.

Вирни се горе