Сдружение „Родопски хайдути”-Смолян събра смолянчани на курбан за здраве и обединение на нацията

  Сдружение „Родопски хайдути”-Смолян събра смолянчани на курбан за здраве и обединение на нацията

Сдружение „Родопски хайдути”-Смолян събра смолянчани на курбан за здраве и обединение на нацията,,съобщи председателя на Сдружение „Родопски хайдути” – гр. Смолян Манол Ружинов.

Днес група от 30 млади момчета, облечени в родопски носии и старинни оръжия взеха участие в тържественото отбелязване на Националния празник на България – 3-ти март, които се проведоха на пл. „Възраждане” в кв. Устово- гр. Смолян. Дружината беше изключително атрактивна за присъстващите смолянчани, които дойдоха да отдадат заслужена почит на загиналите борци за Свободата на България. От пл. „Възраждане”, дружината се отправи към Долно Влахово, където организира курбан за здраве и обединение на нацията. „Да дадем курбан е нова и интересна идея, правим го за първи път, и се радвам, че ни уважиха над 300 души”, заяви председателя на Сдружението Манол Ружинов.

Той специално благодари на кмета на Долно Влахово – Николай Кокаланчев, който прегърнал идеята и дори ангажирал местните жени и мъже за самото приготвяне на курбана. „Много ни радва фактът, че все повече млади хора от Родопите проявяват интерес към Сдружение „Родопски хайдути” и към инициативите, които подемаме”, каза Манол Ружинов. Една от целите на младите патриоти е популяризиране на патриотизма, родолюбието и българщината, както и желанието, към Сдружението да се присъединяват все повече млади хора. „Определено нямаме комерсиална цел, просто желанието ни е да съхраним традициите. Аз съм убеден, че ако имаме повече млади патриоти и повече родолюбиви прояви, българщината ще се запази, традициите ще имат приемственост”, заяви още Манол Ружинов. Членовете на Сдружение „Родопски хайдути”- гр.Смолян честитим Националният празник на всички, които носят България в сърцата си! Нека бъдем единни, нека бъдем такива каквито сме – българи!

Вирни се горе