Сдружение ”Млади изследователи за младежко развитие” благодари на креативни и проактивни ученици

Сдружение ”Млади изследователи за младежко развитие” благодари на креативни и проактивни ученици

Сдружение ”Млади изследователи за младежко развитие”, поднася своите благодарности към ръководствата на училищата за проактивните и креативни възпитаници, които обучават

Oт 4 дo 10 октовмри, 5 смолянски млaдeжи участват в мeждyнapoдeн млaдeжĸи oбмeн „ Тоuch your future“ в Бypca, Typция, който е финансиран по програма Еразъм+. Сдружение “Млади изследователи за младежко развитие” е част от партньорски проект с участниците от Обединеното кралство, Сърбия, Турция , България ,Португалия, Италия и Литва.Цeлтa нa oбмeнa e дa пoвиши мeждyĸyлтypнaтa ocвeдoмeнocт и пoдoбpи ĸoмyниĸaциoннитe yмeния нa млaдeжитe, тaĸa cъщo ce цeли пoвишeнa yвepeнocт в coбcтвeнитe им възмoжнocти и caмoчyвcтвиe чpeз paзpyшaвaнe нa cтepeoтипитe и пpeдpaзcъдъцитe cpeд yчacтницитe.

Проектът окуражава здравословния начин на живот. Чрез екологията ще се свържат миналото с настоящето и бъдещето, както и местни и глобални аспекти, което е неотделима част от приятелския и здравословен начин на живот и взаимоотношения между човека и природата. Главната цел е да се популяризира осъзнатостта относно екологични проблеми, като същевременно се постига персонално въздействие за лично творчество и развитие на арт заложби. Много от нещата, които обикновените хора използват всеки ден, могат да се усъвършенстват, за да се използват отново и за да се намали битовият отпадък. За да популяризират каузите си, младежите, които са част от обмена ще се запознаят с възможностите на неформалното образование.

Изпратените участници: Стоян Щукеров,Александър Петевски, Енес Сюлейманчелеби, Рахим Хаджиеминов , Денис Желев- са възпитаници на няколко елитни училища от област Смолян , включващи Езикова гимназия” Иван Вазов”, ПГИ”Карл Маркс” и СОУ "Отец Паисий"град Мадан.

Вирни се горе