СЪВМЕСТНА ПОДГОТОВКА „РОДОПИ – 23”

СЪВМЕСТНА ПОДГОТОВКА „РОДОПИ – 23”

На 11 септември на строевия плац на военно формирование 28330 – Смолян бе официално открита съвместната подготовка „РОДОПИ – 23”.

Тя е третата по ред международна подготовка, станала вече традиционна за 101-ви алпийски полк – Смолян от серията учения „РОДОПИ”.

Строят беше приет от командира на полка подполковник Стефан Димов, който е провеждащ учението. В словото си той поздрави международните участници с „Добре дошли” и отправи призив към тях: „Дайте всичко от себе си, за да реализирате успешно поставените ви задачи”.

В съвместната подготовка участват над 350 военнослужещи от Командването на Сухопътни войски, 101-ви алпийски полк, 110-ти логистичен полк-Пловдив, 24-та Авиобаза–Крумово, ВМА-Пловдив, военнослужещи от Чешката Република, Италианската Република и САЩ.

Съвместната подготовка ,,РОДОПИ 23“ се планира и провежда с цел повишаване на взаимодействието и оперативната съвместимост на участващите формирования при водене на бойни действия в планината.

След завършване на церемонията по откриването започна провеждането на планираните модулни подготовки, съобщиха от полка.

МОДУЛ 2 - патрулиране на Първа алпийска рота с военнослужещи от САЩ.

МОДУЛ 3 – огнева подготовка на Четвърта алпийска рота с военнослужещи от Чешката Република.

МОДУЛ 1 – оцеляване на Трета алпийска рота и военнослужещи от Италианската Република.

polka

Вирни се горе