Със ски спускане с носии на 3 март започва Pamporovo Winter Fest

Със ски спускане с носии на 3 март започва Pamporovo Winter Fest

Пампорово ще отбележи 3 март с превърналото се в традиция ски спускане с носии и знамена, съобщиха от „Пампорово“ АД. Скиорското шествие по повод националния празник открива програмата на Pamporovo Winter Fest, който се провежда от 3 до 6 март в планинския курорт.

Голямото скиорско спускане с национални носии ще тръгне в 11:30 часа от връх Снежанка. Организаторите уточняват, че лифтовете към върха ще возят безплатно участниците в шествието от 10:30 до 11:20 часа. Скиорите в носии, водени от гайдари и национални знамена, ще стигнат до ски плаца „Студенец“ в 12:00 часа, когато ще прозвучи националният химн. Спускането ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Програмата на Pamporovo Winter Fest ще продължи на 4 март със сутрешен преход със ски панти до връх Снежанка. Участниците в „Пантаджийски петък и кафе на върха“ ще потеглят в 6:30 часа сутринта от зона „Студенец“, за да посрещнат изгрева на върха.

На 5 март зимният празник включва музикална събота с участието на „Керана и космонавтите“, DJ парти и зона за забавление. От 11:00 до 14:00 часа на 6 март е предвидена детска зона за игра. Празничната програма за най-малките е със забавно стрелбище, лакомства, игри с шейни.

Вирни се горе