Събраните лични карти в Девин не били за търговия с гласове

Събраните лични карти в Девин не били за търговия с гласове

Разпоредената проверка на случая със събраните лични карти в ромския квартал в Девин не установи организация за купуване на изборни гласове, според информация от Окръжната прокуратура в Смолян.

Проверката приключи с отказ да се образува досъдебно производство, тъй като няма данни за извършено престъпление, свързано с изборите, уточни прокурор Станчо Станчев, говорител на Окръжната прокуратура. Установено е, че става дума за събрани 25, а не 180 лични карти, както първоначално бе оповестено.

Според резултатите от проверката, документите са събрани заради подписка с искане да се изсели една от фамилиите в кв. “Забрал“ в Девин. Два враждуващи рода в ромския квартал предизвикаха миналата седмица сбиване, което бе потушено с намесата на полиция и жандармерия.

При сблъсъка бяха леко ранени седем души, а осем от участниците – задържани в полицията. Случаят с десетките лични карти, съхранявани при един от местните жители, стана публичен при телевизионен репортаж, отразяващ конфликта. Приключилата проверка бе разпоредена от Районната прокуратура в Смолян след самосезиране по медийни публикации.

Вирни се горе