СЪБОРЪТ НА „ХАЙДУШКИ ПОЛЯНИ” ОТНОВО НИ ЗАРЕДИ С РОДОЛЮБИЕ И КРАСОТА

СЪБОРЪТ НА „ХАЙДУШКИ ПОЛЯНИ” ОТНОВО НИ ЗАРЕДИ С РОДОЛЮБИЕ И КРАСОТА

За поредна година на „Хайдушки поляни”, сърцето на Родопите, се провежда традиционния фолклорен събор. Местността се оглася от изпълненията на самодейците от читалищата на селата , които заедно с община Смолян организират събора. Кметът Николай Мелемов поздрави присъстващите като им пожела много настроение през днешния ден и да съхранят добрите традиции. „Добре дошли на тези красиви исторически поляни свързани с миналото ни. Поздравявам кметовете на тези шест села, които възродиха преди години събора, за да запазим традицията и да покажем красотата на Родопите. Освен красота, Родопа планина носи традиции и дух, защото чрез песента родопчанина показва душата си”, посочи в приветствието си Мелемов и откри събора. Съборяните бяха поздравени от депутата д-р Красимир Събев и председателят на Общинския съвет Ангел Безергянов.

Хайдушки поляни, мястото на родопските комити, зареди съборяните с родолюбие и красота. Селата Кутела, Виево, Петково, Славейно, Момчиловци и Соколовци възкресиха за нов живот старата традиция. Обединените усилия на тези села заслужават уважение, а широтата на българската душевност се проявява в любовта, която е съхранила културните и родовите традиции.

След официалната част на сцената започнаха да се изявяват самодейци от читалищата, организатори на събора и от страната .

Вирни се горе