Събитие за млади предприемачи сложи началото на по-активно развитие на предприемаческата среда в Смолян

Събитие за млади предприемачи сложи началото на по-активно развитие на предприемаческата среда в Смолян

Със събитие за млади предприемачи беше даден старта на подкрепяща среда, в която младите хора да учат най-важните стъпки за реализирането на своите идеи.

Пред препълнената зала „Арексим“, лекторите на събитието, предприемачи с успешен опит и бизнеси в страната и на международната сцена, сред които компании от ТОП 30 IT компании в България, компания, световен лидер в производството на сателитни технологии, представители на бизнес организации, потенциални инвеститори - предприемачи от местните предприемачески екосистеми и успешни инфлуенсъри, говориха за стъпките една идея да се превърне в доходоносен продукт и как може да се дава принос за подобряването на социално-икономическото развитие на региона.

Темите, които бяха обсъждани засягаха:

Мерната единица на успеха – Характеристики на успешния бизнес модел. Техники за устойчив бизнес растеж - лидерство, мениджмънт и екипна среда;

Успешни у дома – Възможности за развитие в Смолян. Примери за успешен бизнес в Смолян и региона;

Технологии и бизнес растеж - Възможности в IT индустрията, от високите технологии в България до бизнес върховете в чужбина;

Как да разпознаем добрата идея от космоса – Как да превърнем една мисъл в успешен бизнес и да се задържим на върха;

Професията не е това, което беше – За предприемчивостта, новите професии и силата на аудиторията;

Маркетингът продава - Стратегическо планиране и успешни маркетинг тактики за създаване, управление и развитие на печеливши брандове.

Със събитието инициаторите искат да стимулират предприемаческия капацитет и конкурентоспособност и да насърчават партньорството между младите предприемачи не само в региона, но и в страната. Това е основен приоритет и в програмата на Димитър Кацаров, кандидат за кмет на община Смолян и кандидатите за общински съветници от „Новото време“ – КРОС. Намерението е подобни инициативи, стимулиращи младите хора да бъдат предприемчиви, да търсят възможности за реализация на своите бизнес идеи и предприемачески хъс, както и да откриват нови професии, които ще им позволят да останат и да се развиват в Смолян и региона, да продължат и в бъдеще.

В събитието се включи и Димитър Кацаров, кандидат за кмет на община Смолян от „Новото време“ – КРОС с номер на бюлетината 68, който очерта възможностите за Смолян и региона.

Събитието беше насочено основно към младежи с интерес към предприемачеството и младежки организации в Смолян и региона, но беше отворено и за всички, привлечени от програмата и лекторите. „Огледайте се, бъдете проактивни, задръжте поглед, върху това, което е най-близо до вас и можете да съзрете възможности, които са пропуснати от друг. Големият град и чужбина винаги са опция и избор да отдите и да се развивате. Въпросът е обаче какво можем да направим тук – за нас, за близките, за общнистта. Ако се фокусираме в ясна цел и качествен процес на работа, успехът няма да закъснее“, това голямо послание отправиха представителите на местния бизнес, споделяйки своя опит в мотивиращите си изказвания.

В програмата беше предвидедна и дискусионна част, където да бъдат споделени различни гледни точки и идеи от младите предприемачи, включили се в събитието.

zala

dani

danito

val

ilia

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: Новото време -КРОС

Вирни се горе