Събират дарения за книга, която да увековечи подвига на полк.Серафимов

 Събират дарения за книга, която да увековечи подвига на полк.Серафимов

Събират дарения за книга, която да увековечи подвига на полк.Серафимов и войните от 21-ви Средногорски полк

Областният съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Смолян набира средства за издаването на книга за 21 –ви Пехотен Средногорски полк , който заедно с легендарния полк.Владимир Серафимов освобождава Родопите по време на Балканската война. Необходимата сума е в размер на 3 000 лв., които трябва да се осигурят до месец март следващата година, посочи о.з. полк. Борис Раков, които е председател на местната структура на СОСЗР. Вече са написани 80 страници от книгата от подп. Петър Ненков, който е доктор на историческите науки, съобщиха от пресцентъра на общината.

Той не желае да се заплаща неговия труд по написването на книгата, а средствата ще трябват за рецензенти, предпечатна, печатна подготовка и други разходи по издаването й, посочи полк.Раков. Затова се обръща с молба към всички родолюбиви смолянчани, областни, партийни структури и фирми да помогнат с дарения, за да може книгата да види бял свят.

Подп. Петър Ненков произнесе прочувствено слово за подвига и саможертвата на 21-ви Средногорски полк и представи интересни факти от живота на полк. Серафимов, с което просълзи присъстващите при честването на 101 години от Балканската война на 21 октомври т.г на връх Средногорец. Паметната победа на храбрите войни е записана със златни букви в пантеона на българското безсмъртие, посочи в словото си подп.Ненков.

Искаме да увековечим подвига и саможертвата на тези достойни и доблестни войни на нашата Родина, за да знаят за тях и идните поколения, каза още полк.Раков.

Средствата се събират по Банкова сметка с IBAN : BG14UNCR76301026797562

BIC – UNCRBGSF, при УниКредит Булбанк АД, филиал Смолян

Получател Борис Ангелов Раков

Основание – дарение /спонсорство/ за написване на книга 21 ПСП

Телефон за контакти -0878 526 144

Вирни се горе