„С волейбол на училище“ в ППМГ „Васил Левски“ –Смолян

„С волейбол на училище“ в ППМГ „Васил Левски“ –Смолян

ППМГ „Васил Левски“ в Смолян днес беше домакин на националната кампания „С волейбол на училище“. Тя се организира от Българската федерация по волейбол /БФВ/ и е под егидата на Европейската конфедерация по волейбол .

Вицепрезидентът на БФВ Давид Давидов каза, че инициативата цели популяризиране на волейбола като спорт сред подрастващите и предизвиква огромен интерес сред всички ученици. Тя е в помощ на волейболните клубове по-лесно да откриват нови таланти. „Спортната инфраструктура във вашия град предразполага за спорт, а залата е невероятна. Не бих я нарекъл салон, защото е зала. На много високо ниво са и стадионите, Плувният басейн и спортната зала „Величко Чолаков. Смолян не отстъпва по никакъв начин на другите градове в България.Тук има здрава връзка между учениците и волейболните клубове. А знаете, че във волейбола няма глупави хора“, сподели впечатленията си при откриването на спортното събитие Давидов.

Директорката на ППМГ „Васил Левски“ Мария Илиева благодари на БФВ, че училището днес е домакин на националното турне „С волейбол на училище“. Тя посочи, че учениците освен, че постигат отлични резултати в обучението са и отлични спортисти.

Зам.-кметът Марин Захариев благодари на треньорите по волейбол и на учителите по физическо възпитание, които полагат усилия и мотивират децата да спортуват. „С общи усилия и с добрата спортна база се надявам да поставим Смолян на картата на спорта, каза Захариев.

Проектът „С волейбол на училище“ на БФВ се превърна в любим на хиляди български деца и предизвиква много емоции и положително настроение в различни точки от страната. Основната му мисия е да покаже, че образованието и спортът вървят ръка за ръка.

На спортното събитие присъстваха изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов, Николай Иванов – член на УС на федерацията, началникът на РУО Никола Запрянов, Теодора Щерева, която отговаря за спортните дейности в РУО, експертите от община Смолян Зоя Цървуланова и Даниела Делигегова, треньори, спортисти и родители.

Вирни се горе