С тържество и изложба се отбеляза една година Филиал „Стар център”

С тържество и изложба се отбеляза една година Филиал „Стар център”

Филиал „Стар център” към Регионална библиотека „Николай Вранчев“ отбеляза своята първа година от откриването си с тържество и изложба. Гостуваха деца от ДГ „Буратино“, ученици от 3 „а” и 3 „б” клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, библиотекари, читатели и приятели на библиотеката.

svetla filial

Директорът Светлана Хаджиева с гордост отрази развитието на филиала от откриването с фонд от 1 500 библ. единици до над 2 500 година по-късно. За 1 година са регистрирани 306 читатели, като половината са от тях са читатели само във филиала, а останалите ползват услугите и на филиала и на Регионалната библиотека. Регистрирани са 1 820 посещения, а заетите библиотечни материали са 2 784. Г-жа Хаджиева поднесе благодарности към библиотекарката Росица Ималова за професионализма и постигнатите високи резултати, на библиотечните специалисти, които се грижат за обновяването на фонда, на читателите - за гласуваното доверие.

filial

В навечерието на 24 май бе представена изложба на тема „Образите на Кирил и Методий в изкуството“ съдържаща листови графики от фонда на библиотеката. Учениците от 3 „а” клас, с класен ръководител г-жа Мария Гаджева, преобразени като приказни герои дефилираха пред гостите, а след това изнесоха рецитал. С изпълнение на гайда и хоро, децата от училището поднесоха своя поздрав по случай 1 година от откриването на Филиала.

След тържествената част, малките ни читатели си заеха книги за дома.

Вирни се горе