С родопски гайди закриват езиковият курс по китайски в Момчиловци

С родопски гайди закриват езиковият курс по китайски в Момчиловци

С тържествена церемония на 21 август ще бъде закрит поредният езиков курс по китайски в Момчиловци, съобщи кметът Сийка Суркова. Музиката на каба гайди, китайска реч и родопски диалект ще звучат във финалния ден от курса по китайски език и култура, организиран от Институт „Конфуций“ – София и кметството в Момчиловци.

Лекция „Вендузите от Изтока до Запада“ е включена програмата на обучението в събота, а тази вечер запознаването с азиатските традиции и култура ще продължи с представяне на китайската кухня. В неделя е предвиден уъркшоп по китайски масаж на стъпалата. Близо 30 курсисти ще получат в неделя сертификат за завършено обучение по китайски език и култура. Езиковото обучение се организира за поредна година в Момчиловци. Родопското село е популярно в азиатската държава, след като китайската компания „Брайт Деъри“ наложи на пазара в Шанхай млечни продукти с марка „Момчиловци“. Рекламни кампании популяризираха Момчиловци като място на дълголетието.

В тазгодишната езикова школа се включиха и курсисти от Казанлък, Русе и Силистра, пристигнали специално за курса по китайски в Момчиловци, уточняват от кметството. Наред с уроците с йероглифи, изучаващите езика се запознават с китайските традиции и култура. Чаeна церемония, тренировки по тай-чи, занимания по калиграфия, фъншуй са част от темите в лятното училище.

На закриването на курса от 18 часа в неделя ще присъстват и представители на Институт „Конфуций“ – София, предаде БТА.

Вирни се горе