С ритуала "Бабуване" отбелязаха Бабинден в Мадан

С ритуала "Бабуване" отбелязаха Бабинден в Мадан

С ритуала „бабуване” отбелязаха Бабинден в Мадан. „Така както се хлъзга сапунът, толкова лесно да се раждат бебетата”- ориса Мария Иванова, която и тази година се превъплъти в образа на бабата, която помагала на младите булки и невести при раждане. Специални гости на тържеството, организирано от НЧ „Иван Вазов-1999” град Мадан и Общински съвет на БЧК, бяха акушер-гинеколозите д-р Костадинова и д-р Стоев, акушерки, представители на Общинска администрация и много общественици.

Работещите в АГО отделението – Мадан получиха цветя и поздравителни адреси от Кмета Фахри Молайсенов, управителя на МБАЛ „Проф.д-р.Константин Чилов”, НЧ „Иван Вазов-1999”, Областния и Общински съвет на БЧК. Специален поздрав към присъстващите отправиха децата от Музикалната школа към НЧ „Иван Вазов-1999” и ОДЗ „Елица”.

Марияна Мирчева беше отличена за акушерка на 2013 г., а за баба на 2013 г. – Недка Черакчиева и Ирина Караджова. Подаръци и грамоти получиха и първото бебе за 2013 г. Дария Караджова и последното бебе за изминалата година Елина Мехмедова. След изключително оспорвана надпревара бяха отличени и победителките в организирания конкурс, като „супер баба” стана Димитринка Наумова, „най-баба” – Ани Русинова и „по-баба” – Ася Чавдарова.

Вирни се горе