С редица инициативи СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Смолян отбеляза Световната седмица на предприемачеството

С редица инициативи СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Смолян отбеляза Световната седмица на предприемачеството

СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО СЕ ОТБЕЛЯЗА ОТ 14 ДО 20 НОЕМВРИ

Една успешна инициатива в световен мащаб, създадена от Ewing Marion Rauffman Foundation и Make your Mark, с две основни цели - да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите.

С предприемачески дух и редица инициативи учениците от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Смолян, отбелязаха събитието.

Седмицата на предприемачеството бе открита от Росица Шехова, директор на училището, която участва в дискусия с шестокласници и седмокласници на тема "Предприемачество и икономическо развитие". Учениците получиха насоки как да дадат живот на идеите си, как да ги превърнат в успешен бизнес и какви възможности за развитие могат да имат в различните сфери от социалния живот.

Интересна и вълнуваща бе и срещата с младият предприемач Раденко Велинов, завърнал се от чужбина, за да възроди развитието на занаятите в родния край. По време на срещата Раденко сподели за своя път и опит в занаятчийството в България и чужбина. Разказа ни за осъществяването на една своя мечта - превръщането на стара и рушаща се сграда в Център за занаяти. Учениците имаха възможност да разгледат и изделия от дърво, направени от нашия гост.

В чест на предприемачеството бяха представени презентации по темата, подготвени от седмокласниците.

Божидар Билюков от VIб клас показа своите умения за изработване на бижута и аксесоари от естествен камък. Той се включи и с продажба на всичко направено с благотворителна цел, като събраните средства ще бъдат дарени за лечение на дете с рядко заболяване.

Поздравления за ентусиазма и находчивостта на младите предприемачи!

SEDEM

Вирни се горе