С първо място за Украйна завърши Световното първенство по риболов в Девин

С първо място за Украйна завърши Световното първенство по риболов в Девин

На 28 и 29 август Девин бе домакин на световното първенство по спинингов риболов на хищници с изкуствени примамки.

60 състезатели от 15 национални отбора показаха майсторството си в борбата за световната титла. Организатори на шампионата са световната федерация по спортен риболов ФИПС, Българската федерация по риболовни спортове, Съюзът на ловците и риболовците в България и община Девин. Състезанието се проведе на река Въча до село Михалково, като двата дни се лови от 8:30 до 12:30 часа. За целта участъкът бе зарибен с повече от един тон пъстърва.

С първо място за Украйна завърши Световното първенство, съобщиха от общинската администрация. Първите места за индивидуално и отборно представяне взеха участниците от Украйна.

*На първо място е Назари Бошченко-Украйна;

*Второ място за индивидуално представяне за представител от България-Георги Гетов;

*Трето-Роберто Де Болтоли от Румъния

*Първо място за отборно представяне- Украйна;

*На второ място за отборно представяне-Италия;

*На трето място а отборно представяне-България

Кметът на Община Девин Здравко Иванов благодари на всички участници за тяхното достойно представяне, поздрави победителите: “Радвам се, че бяхме домакини на 18-то по ред Световно първенство по риболов. Надявам се, че сте останали с добри впечатления от нашия прекрасен град, природата ни и родния ни край. Надявам се, че ще се връщате отново за отдих и туризъм. Вярвам, че ще имате повече време да се запознаете с нашите богатства. Благодаря Ви!”, каза градоночалникът.

Вицепрезидентът на Международната федерация по спортен риболов Игор Чиняков изказа своите благодарности към всички участници за невероятната надпревара, като подчерта, че с постоянство и упорит труд всеки е способен да спечели. "Така днешните подрастващи ще бъдат победители утре. Бъдете живи и здрави и се гответе за Световното първенство по риболов следващата година, което ще бъде проведено в Португалия"-допълни Чиняков.

Вирни се горе