С напълно обновена сграда ПГИ „Карл Маркс“ – Смолян посрещна своите ученици

С напълно обновена сграда ПГИ „Карл Маркс“ – Смолян посрещна своите ученици

Отново е 15 септември и отново училищните дворове се напълниха с ученици, учители и развълнувани родители. Първият училищен звънец даде старта на новата учебна година и децата отново влязоха в класните стаи.

ПГИ „Карл Маркс“ в Смолян посрещна своите ученици с вълнуващо тържество в двора на училището. Училищният праг прекрачиха общо 52-ма осмокласници, разпределени в две паралелки – едната е „Икономическа информатика“, а другата разделена на две специалности – „Електронна търговия“ и „Митническа и данъчна администрация“. Тази година наплива от желаещи да учат тук беше сериозен, а приетите ученици са с много висок бал, споделиха учителите. По традиция тържеството започна с издигане на българския трибагреник и посрещане на училищното знаме. Директорът Мария Мечкарска приветства ученици и учители и пожела успешна 2021/2022 учебна година. „15-ти септември е светъл училищен празник, събрал в себе си най-хубавите чувства, емоции, надежди и очаквания. Отново на училище, една светла и вълнуваща спирка по пътя на живота, откъдето всеки тръгва на крилете на мечтите си. Най-вълнуващ е празникът за осмокласниците, които с вълнение и притеснение ще прекрачат прага на училището. Бъдете отговорни и дисциплинирани в обучението, за да реализирате целите и мечтите си. Помнете че сте ценни, защото сте различни и неповторими, създавайте приятелства и подкрепяйте своите съученици“, каза Мечкарска в словото си. За дванадесетокласниците това е последният първи учебен ден. На тях директорката пожела успешно дипломиране и реализацията в професията, която са избрали. На учителите Мария Мечкарска пожела здраве, духовни сили и упоритост, за да се справят с трудностите и да предадат не само сложните науки, а и най-важните житейски уроци по човечност, справедливост, трудолюбие, смелост.

Заедно с МОН в Икономическата гимназия е създадена прекрасна обстановка, за да се чувстват учениците комфортно. Сградата е изцяло санирана, осъществен е основен ремонт на покрива, вертикалната планировка е изцяло обновена с нови спортни площадки, изградена е мълниезащитна система, подменена е дограма във физкултурен салон и е направен ремонт на вътрешни стени и таван. Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. (ОПРР). Главната му цел е създаване на условия за модерни образователни услуги чрез цялостно обновяване на образователната инфраструктура на ПГИ „Карл Маркс“ – гр. Смолян. Общата стойност на строително-ремонтните дейности възлиза на 1 216 316 лв.

Гост на тържеството беше зам. кметът Марин Захариев, който отправи своите пожелания за успешна учебна година към ученици, учители и родители.

Специален поздрав към всички за началото на новата учебна година отправиха ФА „Родопа“ със свое изпълнение, както и талантливи ученици от ПГИ „Карл Маркс в Смолян.

Да е здрава, успешна, пълноценна и присъствена новата учебна година.

На добър час!!!

Вирни се горе