С мюзикъла „FAME“ се възстановява Академията на изкуствата в Смолян

С мюзикъла „FAME“ се възстановява Академията на изкуствата в Смолян

Млади таланти от цялата страна на възраст от 14 до 24 години са първите участници в Академията на изкуствата в Смолян, която отново възобновява дейността си след близо десет годишно прекъсване. Под режисурата на Петър Одаджиев, от днес те започват усилено да репетират по мюзикъла „FAME“, който ще бъде представен в Смолян през септември. „Тогава младежите ще излязат на смолянска сцена, заедно с целия оркестър на Пловдивската опера и се очаква едно много мащабно събитие“, посочи Адриан Петров .

Младите таланти – участници в Академията на изкуствата бяха приветствани от секретаря на Община Смолян Момчил Николов. „Изключително ми е приятно, че сте в нашия град. Надявам се да се чувствате добре. Знам, че сте много талантливи, знам че ще се справите добре и ще си свършите работата отлично. Надявам се да имате малко време и да разгледате Смолян и региона, защото имаме културни и природни забележителности, които със сигурност ще ви впечатлят. Поздравявам ви от името на кмета на Община Смолян Николай Мелемов, под чиято егида се провежда тази Академия. Пожелавам ви да сте здрави, щастливи и много успешни“, каза Николов.

„С възстановяването на Академията на изкуствата идеята ни е през лятото, когато творческите състави не са в активна дейност, сградата на театъра да се превърне отново в място по предназначение. Стартираме с мюзикъл, но за в бъдеще формата ще бъде много разнообразна. Всякакви изкуства, свързани със сцената ще могат да намерят място тук. Ще каним най-добрите преподаватели в съответната сфера, ще правим изнесени уроци за младежите. Тази година не сме включили деца от Смолян, но за следващата предвиждаме поне 50 % от участниците да бъдат от Родопите. Чрез кастинг по специални критерии ще подберем талантливи наши деца, които ще могат да надграждат уменията и знанията си, да се срещат с различните видове изкуства и да черпят опита на най-добрите“, каза още Петров.

Вирни се горе