С МНОГО НАСТРОЕНИЕ И СПОРТНИ ЕМОЦИИ, СМОЛЯН ПОСРЕЩНА ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МЛАДЕЖКИЯ СПОРТЕН ПАНАИР

С МНОГО НАСТРОЕНИЕ И СПОРТНИ ЕМОЦИИ, СМОЛЯН ПОСРЕЩНА ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МЛАДЕЖКИЯ СПОРТЕН ПАНАИР

С много настроение и със спортни емоции Смолян посрещна третото издание на Младежкия спортен панаир „Път към здравето“, организиран от асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта в рамките на проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 годин. Мероприятието се реализира с подкрепата на Община Смолян.

Събитието бе открито от гайдарите от оркестър „Икономско настреоение“, след което кметът Николай Мелемов пожела успех на участниците и благодари на председателя на асоциация „Докосни дъгата“ Денислава Ангелова, че Смолян е част от мащабния спортен проект. Младите спортисти бяха поздравени и от областния управител Недялко Славов и началника на РУО Мария Семерджиева.

В Младежкия спортен панаир активно се включиха спортни клубове от града, ученици от региона, както и специалният гост – олимпийската медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова. Всички те демонстрираха огромен ентусиазъм, умения и нагледно показаха какви са ползите от физическата активност.

Шампионската купа за десетата поредна титла на Лудогорец също бе сред атракциите на спортния празник. Финалистите от областния турнир по футбол в Смолян, които също станаха част от панаира, имаха възможността да се докоснат до ценния трофей и го посрещнаха с бурни аплодисменти. Малките таланти си пожелаха един ден да станат големи футболисти и да спечелят същата купа. Най-добрите десет играчи бяха наградени от Лудогорец, кмета на Смолян Николай Мелемов и Ренета Камберова.

В проявата, акцентираща върху здравословния начин на живот, се включи и Шеф-готвач Сали Али от екипа на Шеф Андре Токев, който коментира с участниците важността и значимостта на здравословното хранене.

Събитието бе съпътствано от вълнуващ концерт, в който музикалните хитове на Валентина Александрова, Цвети и Светли от „Експоуз" допринесоха още повече за позитивните емоции. Изпълнителите успяха да провокират много от младежите да демонстрират и танцовите си заложби.

Младежкият спортен панаир „Път към здравето“ е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/, който има за цел да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословен начин на живот, здравословно хранене и физическа активност. Домакин на следващото му издание ще бъде град Враца на 21 май.

Вирни се горе