С група от 24 футболисти и нов треньор „Родопа“ стартира лятната си подготовка

С група от 24 футболисти и нов треньор „Родопа“ стартира лятната си подготовка

С група от 24 футболисти „Родопа“ (Смолян) започна подготовка за новия сезон в „Трета лига“ – Югоизточна група. В 18:00 часа старши треньорът на тима Кириякос Георгиу изведе „зелено-белите“ на Стадион „Септември“, в смолянският квартал „Райково“ за първото занимание през лятната подготовка.

В отбора се завръща халфът Даниел Стефанов, а на проби е Симо Камберов. Към групата се присъединяват и още 4 юноши от школата на тима, с което младите таланти от Смолян в състава са вече 8. От отбора, играл през изминалия сезон отпадат Беркай Халил, Иван Ангелов и Адриан Сюрджиев.

Подготовката на „Родопа“ ще протече изцяло в Смолян, като са уговорени 6 контроли. Първата е на 8 юли „Секирово“ (Раковски), на 12 юли „Асеновец“ (Асеновград), с „Левски“ (Карлово) на 15 юли, на 19 и 22 юли с „Гигант“ (Съединение) и „Ботев“ II (Пловдив). Последната проверка е със „Спартак“ (Пловдив) на 29 юли.

„Пожелавам на момчетата успех и да няма контузии, а феновете призовавам да наблюдават тренировките и труда на момчетата“, сподели наставникът на „Родопа“.

Преди официалната тренировка отбора бе поздравен от зам.-кметът на Община Смолян Марин Захариев.

„Благодаря ви за доброто представяне през изминалия сезон. Надявам се, през новия сезон да е още по-добро. Отборът има млад и амбициозен треньор. Поздравявам ви от името на кмета Николай Мелемов, който е възпрепятстван поради ангажименти да присъства. Уверявам ви, че каквото е нужно от страна на Община Смолян ще ви бъде подсигурено. Предстои приемане на бюджет, където сме предвидили и повишаване на средствата за тима. Благодарим и на спонсорите, които също подкрепят отбора“, заяви Захариев.

Той пожела още на „Родопа“ много победи и здраве на футболистите и треньора.

От името на Управителният съвет на “ Родопа“, момчетата бяха приветствани и от Валентин Янев и Иван Мечкарски, които пожелаха успех на новия наставник, победи по терените през годината и възможно без контузии.

Групата на „Родопа“ :

Тодор Малинов, Горан Гръблев, Жоро Коджабашев, Любослав Петров, Николай Тихомиров, Владимир Драмалиев, Иван Караиванов, Антон Белюков, Михаел Кисьов, Христо Ковачев, Теодор Стефанов, Атанас Соколов, Мануел Башев, Димитър Исаков, Борислав Семетски,

Георги Близнаков, Радостин Самуилов

Александър Чаушев, Даниел Стефанов

Симо Камберов, Стилиян Тенекеджиев, Никола Стоев, Тодор Гаджев и Генади Панджилов.

rodopa

Вирни се горе