С фолклорна програма посрещнаха областна управа в ДГ „Пролет”

С фолклорна програма посрещнаха областна управа в ДГ „Пролет”

С народни танци и песни посрещнаха заместник-областният управител Владимир Гърбелов в Детска градина „Пролет” в град Неделино. Гърбелов поздрави директора Надка Бабачева и учителките на подготвителна група „Лилия” – г-жа Ружка Цветкова и г-жа Филка Георгиева и пожела много здраве, бъдещи успехи на учителите и децата, да продължават по същия начин да поддържат жив българския дух и да предават изконните човешки ценности на идните поколения.

Децата от подготвителна група “Лилия” при Детска градина “Пролет” активно участват във всички културни мероприятия по културния календар на община Неделино и допълнителни мероприятия, организирани от детската градина за “Бабин ден”, “С баба и дядо на празник” и др. Те са се представили достойно и в Шестнадесетия национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие – Неделино 2017, където са спечелили бронзов медал. Талантът и добродетелите на възпитаниците на Детска градина “Пролет” не се изчерпва с това, те помагат на хора в затруднено положение с участието си в благотворителни коледни концерти, печелят награди от конкурси по рисуване.

Сред официалните гости на тържеството бяха експерти от Областна администрация Смолян и кметът на община Неделино Боян Кехайов.

Вирни се горе