С четири гола на Кисьов „Родопа“ победи „Атлетик“

С четири гола на Кисьов „Родопа“ победи „Атлетик“

С четири гола на Михаел Кисьов „Родопа“ (Смолян) победи „Атлетик“ (Куклен), в мач от 14-ия кръг на първенство на „Трета лига“ – Югоизточна група. Кисьов успя да вкара по две попадения в двете полувремена, като първият гол бе от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него.

Мачът стартира силно за домакините, като още в първите минути бяха създадени много добри положения пред вратата на гостите. Едно от тях бе на Христо Ковачев в 15-та минута, но топката не попадна в мрежата на Александър Витанов. В 22-та минута, главният рефер Павел Попов от Казанлък отсъди дузпа в полза на „Родопа“, заради нарушение на Витанов срещу Кисьов в наказателното поле на „Атлетик“, заради което нарушение стражът получи и жълт картон. Последваха протести от страна на гостите, но две минути по-късно Кисьов бе точен и отбеляза за 1:0. В 30-та минута „Атлетик“ успяха да сътворят една от малкото си положения пред противниковата врата, но намесата на вратаря на домакините Стефан Дафовски бе навременна и изби топката в корнер. В 37-та минута, „Родопа“ поведе с 2:0, след поредното добро отиграване на Кисьов.

Вторите 45-минути домакините продължаваха да доминират на терена. Съвсем закономерно Кисьов записа своя хеттрик в двубоя в 57-та минута, а в 63-та минута отново той оформи крайното 4:0.

Последваха логични смени от страна на старши треньора на „Родопа“ Юлиян Сюрджиев, като възможност за изяви получиха футболисти от резервната скамейка, като играта напуснаха поетапно капитанът Теодор Стефанов, голмайстора Михаел Кисьов, Даниел Кутев, Адриан Сюрджиев и Стефан Дафовски. На терена заиграха Атанас Соколов, Атанас Робов, Йордан Чакъров, Димитър Исаков, Стефан Киков и Горан Гръблев, като стражът се намеси перфектно в края на мача и запази суха вратата на „Родопа“.

Вирни се горе