С богата празнична програма отбелязаха 24 май в Девин

С богата празнична програма отбелязаха 24 май в Девин

С богата празнична програма бе отбелязан Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност пред Дома на културата, в #Девин. В нея участие взеха децата от група „Звънче“ на детска градина “Здравец”с ръководители Сибел Фезова и Севда Велева, децата от група „Калинка“ на детска градина “Изворче”с ръководители Мария Василева и Моника Карамитева, учениците от Iа и Iб клас на СУ „Христо Ботев“с ръководители Здравко Корчев и Юлко Борисов, Хор при СУ „Христо Ботев“ с ръководител Снежана Сакалийска, ДЮФТА „Родопчанка“ при Общински детски комплекс с ръководител Анна Любенова, вокална група „Родопчанка“ при Народно читалище „Родопска просвета – 1923“, град Девин с ръководител Надежда Башова, Гайдарски състав с ръководител Емил Чолаков, Танцова школа „Усмивки“ с ръководител Анна Гочева, учениците от СУ „Христо Ботев“ – Анжелика Кълчищарова, Мартин Даскалов, Милена Илиева, Мариам Хаджиева и Денислав Казалиев с ръководител Имела Данаилова.

Жителите и гостите на града бяха поздравени от кметът на Община Девин Здравко Иванов.

ivanov

„На днешният ден се прекланяме пред славното дело на първоучителите ни Кирил и Методий. Създаването на славянската азбука е едно от най-значимите и важни събития в историята на българската култура. На този светъл и обединяващ нацията ни празник, ние почитаме труда, усилията и вдъхновението на всички, отдадени на хуманната и благородна мисия да просвещават и да пазят българската духовност.

Позволете ми в този празничен ден да Ви пожелая здраве, творчески устрем и нека никога не спира жаждата Ви за духовно израстване!Честит празник на всички хора на духа!“, обърна се градоначалникът към присъстващите на празника.

devin

Честванията бяха предшествани от празнично шествие на учениците от СУ „Христо Ботев“ – Девин, които водени от фанфарния състав пристигнаха на площада.

Между официалните гости бяха още председателят на Общински съвет – Девин Наташа Василева, инж. Николай Юруков – заместник-кмет на Община Девин, директори на учебни и културни институции от общината.

Вирни се горе