С акция за почистване откриха летния сезон в Пампорово

 С акция за почистване откриха летния сезон в Пампорово

Много доброволци и туристи се включиха в акцията за почистване на Пампорово днес, с която се открива летният сезон в курорта, съобщиха от „Пампорово“ АД.

Два от лифтовете от днес са в движение, на разположение на туристите са Приключенският парк „Язовира“ и Велопарк „Пампорово“, предаде БТА.

Пешеходни маршрути като част от горската терапия, климатолечение и много движение сред природата са основни акценти в лятната програма в Пампорово. От туристическото дружество прогнозират силен летен сезон, съдейки по резервациите за ваканционните месеци. Наред със записванията за индивидуален туризъм, хотелите в курорта ще посрещат и групи за детски лагери, залагайки на програмите за приключенски туризъм.

Интересът към #Пампорово за летния сезон е засилен и по отношение на възможностите за конферентен туризъм, коментира Татяна Маринова, маркетинг директор в „Пампорово“ АД. Конгресният център в хотел „Перелик“, който е с капацитет 1400 места е резервиран за поредица от събития, конференции, тимбилдинги, семинари и др.

И през това лято програмата на „Пампорово“ АД залага на възможностите за климатолечение в планинския курорт, особено след обездвижването по време на пандемията, се посочва в съобщението.

Вирни се горе