С 50 млн. лв. повече в капитала си Фонд ФЛАГ ще има възможност да подкрепи нови проекти за още 250 млн.

С 50 млн. лв. повече в капитала си Фонд ФЛАГ ще има възможност да подкрепи нови проекти за още 250 млн.

С 50 млн. лв. ще бъде увеличен капС 50 млн. лв. повече в капитала си Фонд ФЛАГ ще има възможност да подкрепи нови проекти за още 250 млн.италът на Фонда за органите на местното самоуправление в България – Фонд ФЛАГ. Така ще се гарантира финансовата стабилност на държавното дружеството от системата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и възможностите му за продължаване на успешната дейност за подкрепа на общините и устойчивото регионално развитие на страната. Това съобщи Деляна Иванова – съветник на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов, на събитие по повод 15-та годишнина от основаването на фонда. Със средствата ще се създадат нови финансови инструменти за подпомагане на инвестиционни проекти на всички бенефициенти по Програма развитие на регионите, подкрепа на българските общини, и проекти свързани със зелената трансформация и дигитализация.

Иванова даде висока оценка за работата на Фонд ФЛАГ и поздрави екипа за постигнатите отлични резултати. „Гордеем се с Вашата работа. Благодарение на фонда можем да осъществяваме в пълнота регионалната политика и да подпомагаме общините. Вие сте верен и доверен партньор на местните власти и финансиращите институции като Европейската инвестиционна банка, ЕБВР и търговските банки. Доказахте се в годините и затова ще разчитаме на фонда за покриване на нуждите и през настоящия програмен период“, каза Деляна Иванова.

От създаването си фондът е финансирал над 1340 проекта. Одобрени са близо 2 млрд. лв. заеми. Благодарение на тях са реализирани дейности за над 7,3 млрд.лв. Т. е. всеки вложен лев е привлякъл над 3 пъти по-голяма инвестиция.

Изпълнителният директор на Фонд ФЛАГ Надя Данкинова благодари на Деляна Иванова за приноса ѝ за увеличаването на капитала на фонда. „За 15 години фондът няма загубен нито един лев. Нямаме даден нито един лош кредит. Това е изключителна адмирация“, заяви Данкинова. Тя допълни, че 240 от 265 български общини са партньори на дружеството, от което срещат подкрепа. Фонд ФЛАГ е място за решения и успешен проект за държавната политика и регионалното развитие“, каза още изпълнителният директор.

Вирни се горе