С 4000 членове и над 450 доброволци, структурите на БЧК в област Смолян са сред първенците в страната

С 4000 членове и над 450 доброволци, структурите на БЧК в област Смолян са сред първенците в страната

Миналата година беше поредната тежка, нелека година не само за нас като организация, а и за страната и света. Беше изпъстрена отново с много кризи, предизвикателства и това също постави пред нашата организация изпълнението на редица задачи, свързани с помощи към уязвимите хора, към украинските бежанци и към пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Това каза по време на Областното общо събрание на Смолянската червенокръстка организация, председателят й, д-р Мими Кубатева, предаде "Фокус“. Гост на събранието бе д-р Тенчо Тенев – председател на "Етичната комисия“ на БЧК. На него присъстваха и директорът на областния съвет Мария Делева, зам.-областният управител на Смолян Зарко Маринов, директорът на ОДМВР ст. комисар Цветан Цанков и делегати от десетте общини на Смолянска област.

Д-р Кубатева оредели изминалата 2023 г. като много добра годината, предвид извършените редица дейности, свързани с тези обстоятелства. "Освен тях, определяме годината като важна, тъй като беше втора година от изпълнението на стратегията за развитие на областната ни организация в периода до 2030 г. и отчитаме, че имаме напредък към постигане на целите на тази стратегия, които основно са точно това – да укрепваме организацията, за да разширяваме спектъра на помощи, които да предоставяме на хората в нужда“, поясни д-р Кубатева.

Д-р Тенев заяви, че Националният съвет на Българския червен кръст дава висока оценка за работата на областната организация в Смолян.

Областната организация на БЧК – Смолян се състои от 10 общински организации и имаме общинска организация във всяка една от 10-те общини в областта. "Нашата организация може да се похвали с това, че поддържа един много висок като относителен дял членски състав – над 4000 са нашите членове и сме едни от първенците в страната по отношение поддържането на тази членска маса. Освен, че има членове, ние се радваме и на над 450 доброволци. Всички те са много необходими в изпълнението на различните инициативи на организацията и ние разчитаме точно на тях, на тяхната инициативност, грижа, отдаденост, подготовка и всъщност цялата ни благодарност е именно към тези хора – и служителите на секретариата, и областния съвет, и членове, и доброволци“, отбеляза д-р Кубатева.

Снимка: Агенция Фокус

Вирни се горе