С 11 100 машини ще гласуваме на 2 октомври. 263 секции разкриват в област Смолян за предсрочните избори

С 11 100 машини ще гласуваме на 2 октомври. 263 секции разкриват в област Смолян за предсрочните избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение за откриване на процедура на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена за осигуряване на машинното гласуване за изборите за народни представители на 2 октомври и за частични избори за кметове на 9 и 23 октомври 2022 г.

Предвижда се машините за за парламентарния вот да бъдат до 11 100.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 6 800 000 лева без ДДС.

За участие ще бъдат поканени "Смартматик Интернешънъл Холдинг" и "Сиела Норма".

Със свое по-ранно решение ЦИК определи за изборите на 2 октомври 2022 г. машинното гласуване да отпадне за избирателните секции в страната с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна кутия, в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме, както и в избирателни секции извън страната, за образуването на които са подадени по-малко от 300 заявления по чл. 16, ал. 1 ИК или в които на последните избори са гласували по-малко от 300 избиратели.

263 секции ще бъдат разкрити на територията на област Смолян на предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 октомври. Това става ясно от решението на районна избирателна комисия. Бройката най-вероятно ще претърпи промяна, тъй като на този етап в списъците не са включени подвижните секции и тези в лечебните заведения, за които се подават заявление дни преди вота.

Най-много секции ще бъдат отворени на територията на община Смолян – 8, а най-малко в община Борино – 7.

Предвижда се и назначаването на общо е 2 041 членове на секционните избирателни комисии на територията на 22 –ри Многомандатен избирателен район. Мандатите, които ще бъдат избирани от област Смолян са 4.

Снимка БГНЕС

Вирни се горе