РЗИ – Смолян с плакет от Министерството на здравеопазването по повод 70-ата годишнина

РЗИ – Смолян с плакет от Министерството на здравеопазването по повод 70-ата годишнина

Заместник–министър д-р Александър Златанов връчи на директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева плакет от министерството на здравеопазването по повод 70-ата годишнина на инспекцията.

Отличието, по думите на заместник-министър Златанов, е оценка за усилията, които полага и постигнатите резултати от екипа на РЗИ. Няма по-ценно от човешкото здраве, но усилията за него са общи, посочи д-р Златанов. Той пожела на ръководството и служителите на РЗИ да не губят вярата си, за да дават надежда да хората, които разчитат на техния висок професионализъм.

На тържеството по повод годишнината на РЗИ бяха поднесени поздравителни адреси от министъра на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев и областния управител на Смолян Стефан Сабрутев.

Тържествата за отбелязване на 70–ата годишнина на РЗИ продължават на 3 декември с открита дискусия на тема „Оптимизиране дейността на лечебните заведения“, която ще се състои в Рудозем. Паралелно с честванията със съдействието на Сдружение „Клъстер на здравните региони“, кмета на Смолян Николай Мелемов и кмета на Рудозем Румен Пехливанов, са организирани и безплатни медицински прегледи на населението от общините Смолян и Рудозем. Изтъкнати специалисти в различни области на медицината, сред които проф. д-р Николай Цанков - дерматолог, проф. д-р Атанас Щерев - гинеколог и доц. д-р Пламен Попиванов – ендокринолог, извършват безплатни профилактични прегледи и консултират жителите на двете общини.

Вирни се горе