Ротари клуб "София Триадица" с дарение за МБАЛ-Девин

Ротари клуб "София Триадица" с дарение за МБАЛ-Девин

Днес, в денят на светеца Антоний Велики, чийто способности са свързани със силата му да лекува, Детско отделение на МБАЛ #Девин ЕАД получи поредно дарение.

Ротари клуб "София Триадица", с президент Димитър Иванов и членове - Христо Бръшков и Владимир Йорданов дариха за нуждите на Детско отделение веноскоп, инхалатор, детски апарат за измерване на кръвно налягане и теглилка за бебета. Дарението беше прието от г-жа Грозданова, д-р Мохаммед, завеждащ отделение по Педиатрия и Мария Карамихалева, глава сестра, в присъствието на кмета община Девин - Здравко Иванов, Капка Бешева, председател на борда на директорите на МБАЛ Девин, Дияна Чаушева - общински съветник и Нели Митева, председател на сдружение "Бъдеще за Триград".

Една от основните благотворителни дейности на Ротари клуба е подпомагане на общинското детско здравеопазване в малки, отдалечени и трудно достъпни райони.

"Ние сме група приятели, обединени около общото желание да творим добро. Приемаме каузите си присърце и работим за тяхното осъществяване с голям хъс. Безкористната служба в полза на децата на България ни дава и цел, и устрем. За нас няма по-голяма радост от дареното щастие!", споделят младите дарители.

"Благодарим Ви, мили млади момчета! Вие сте пример за отдаденост и човечност в полза на опазване здравето на най-ценното - нашите деца! Вие сте нашата надежда за доброто бъдеще на България" се обръща към дарителите развълнува г-жа Грозданова.

Благодарности изказа и кмета на общината, Здравко Иванов - "Благодарим Ви за оказаната помощ и подкрепа! За нас това значи много, защото нашите лекари и медицински сестри също имат нужда от специализирана техника и апаратура, с която да облекчат работата си в полза на най-малките пациенти."

Благодарности бяха поднесени и на Нели Митева, която е посредник между Ротари клуб София Триадица и Дияна Чаушева, за да се осъществи дарението именно тук в Девинската болница.

На всички желаем много здраве и успехи!

Доброто ражда добро!

Вирни се горе