РОМАНЪТ „СЪДБА” НА СВЕТОЗАР КАЗАНДЖИЕВ, Е ОБЯВЕН ЗА РОМАН НА 22-А ГОДИНА

РОМАНЪТ „СЪДБА” НА СВЕТОЗАР КАЗАНДЖИЕВ, Е ОБЯВЕН ЗА РОМАН НА 22-А ГОДИНА

На 23 май 2023 г. от 11 часа в зала „Средец” на Министерството на културата ще бъдат връчени годишните литературни награди на Съюза на българските писатели за творбите създадени през 2022-а.

Епичният роман „Съдба” на Светозар Казанджиев, разкрил върху своите 580 страници живота на Родопите и България от Втората световна война до наши дни, е обявен единодушно за роман на 2022 година.

„Знаменателно е за мен, че в тази зала миналата година, в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, получих наградата „Златен век”, сега ден преди най-българския празник – 24 май, получавам годишната награда на СБП за поредна моя книга”, сподели Казанджиев.

Пет негови книги: „Земя, погалена от Бог”, „Последната изповед на Апостола”, „Незабравимите забравени”, „Най-съкровеното” и романът „Съдба” са закичени с национални награди. Той е ниминиран и за годишните награди на СБЖ. Има редица отличия за литература от национални и регионални конкурси. Носител е на наградата на Община Смолян и на „Изящното перо – 2021” на Салона за българска култура и доховност – Чикаго.

Честито!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Вирни се горе