Рокади в МВР: Вътрешният министър сменя шефове на Областни дирекции

Рокади в МВР: Вътрешният министър сменя шефове на Областни дирекции

Ръководството на МВР сменя директори на Областни дирекции. Вътрешният министър Калин Стоянов вече е разговарял с полицейските шефове и е анонсирал рокадите лично.

На повече от 10 директори на ОДМВР е предложено да напуснат постовете си, но да останат в системата,предаде агенция Фокус.

Полицаи от кариерата потвърдиха новината, че е абсолютно в реда на нещата министърът да разчита на свои доказани екипи по места и това се прави с цел оптимизация на работата на Областните дирекции. Решението за рокадите в конкретните дирекции е направено въз основа на работа им до момента и несправяне с осигуряването на реда и спокойствието на гражданите.

Припомняме, че със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив - старши комисар Васил Костадинов беше отстранен от поста заради напрежението в село Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов и протестите на хората там.

Очаква се и директорът на ОДМВР - Стара Загора да бъде сменен, заради трагичния случай с обезобразената Дебора и недоволството на местната общност от работата на полицията в града.

Вирни се горе