Родопският славей Филип Синапов издаде нов албум-„Песни от извора”

Родопският славей Филип Синапов издаде нов албум-„Песни от извора”

Преди броени дни талантливият и млад народен певец Филип Синапов издаде нов музикален албум, който носи заглавието „Песни от извора”.

Възпитаникът на Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка” и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Асен Диамандиев”-град Пловдив е събрал в него песни, бликащи от недрата на Родопите и автентични двугласи от различни фолклорни области на България. Представени са в прекрасна колекция от познати и непознати народни песни, записани от Филип в последните две години. Те са 11 на брой, носещи дъхавия колорит на народната музика. Сред тях са: „Радо ле, пиле писано”, „Де са е чуло, видело”, „Галихме са малко, мночко”, „Заим си конен ковеше”, „Ах мерак, мила майко” и други. Албумът включва също дуетно изпълнение с Данка Цветкова, скъп преподавател на Филип Синапов от университета му, където е завършил. Палитрата на изпълнителя показва музиканти като Петър Янев-каба гайда, Недялко Недялков-кавал и Петър Войников-кларинет и саксофон. За добрият стил и аранжименти имат заслуга Милчо Василев, Виктор Йорданов-Кардама и Стоян Петков. Той се издава от музикална компания Диапазон Рекърдс и телевизиите Фен и Фен фолк. Филип споделя своето намерение да издаде и дуетен албум през тази година. Щастлив, че хората харесват изпълненията му в този жанр и че песните бележат успехи, Не крие, че това го стимулира да бъде още по-продуктивен и отговорен по отношение на продукцията, която представя.

“Пъстротата и жизнерадостта, с които нашата българска народна музика вдъхновява и успява да заплени хората е неподправена, уникална и дори магическа! Огромно удоволствие е за мен да изпълнявам тази музика и да правя слушателите щастливи!”, признава Филип Синапов.

Вирни се горе