Родопският драматичен театър ще представи България на международен фестивал в Армения

Родопският драматичен театър ще представи България на международен фестивал в Армения

Културното събитие е част от мрежата „Европейски шекспирови фестивали“. Потвърждението за селекцията на спектакъла „Дванайсета нощ… или как желаем?“ е пристигнало лично от председателя на фестивала Каро Балян.

Театралната постановка по прочутата комедия на Уилям Шекспир ще се изиграе в предпоследния ден на театралния фест. Тя е дело на режисьора Делян Илиев. В представлението участват актьорите Божана Мановска, Гергана Либова, Рада Велинова, Димитър Мартинов, Никола Орешков, Атанас Найденов, Димитър Димитров, Борис Хаджийски и Васил Читанов. Сценограф на проекта е проф. Светослав Кокалов. Костюмограф и асистент-сценограф е Анна Шопова, изпълнението на костюмите е на Славка Хворева, а музиката е написана и изпълнявана на живо в спектакъла от Мира Искърова.

15-ият Шекспиров международен театрален фестивал ще се проведе от 15 до 20 ноември в столицата Ереван. Тази година организаторите ще приемат над 100 участници и гости от 7 държави, включително известни артисти, ръководители на международни фестивали от Франция, САЩ, България, Иран, Татарстан, Украйна, Русия. Около 15 представления ще бъдат показани на различни сцени в града. Хедлайнери ще бъдат спектаклите “Макбет” на Театър “Край Моста” – (Русия) и “Дванайсета нощ” на Родопския драматичен театър (България).

Вирни се горе