Родопски драматичен театър ще представи на 11 декември спектакъла „Бившата мис на малкия град”

Родопски драматичен театър ще представи на 11 декември спектакъла  „Бившата мис на малкия град”

Родопски драматичен театър ще представи на 11 декември спектакъла „Бившата мис на малкия град” от Мартин Макдона. Началото е в 19:00 часа.

Къде е границата между реалността и илюзията?

Дали е истина, че единственият сигурен път за бягство от себе си е дълбоко в самия себе си?

Къде свършва болката от съществуването, за да започне екстазът на делюзията?

Възможно ли е въобще да бъде отрязана пъпната връв между човекът пред огледалото и образа му в него?

А, има ли огледало изобщо или то също е сладка измама, която само приспива ужаса от уединение с противоположното, което ни изяжда и докарва до лудост?

“Бившата мис на малкия град” е спектакъл-търсене, неистово преследване на отговорите на всички тези въпроси, зададени от гласовете на неспокойството и страха.

Късче интензивен живот, чиято експлозивна сила и екстремна сетивност са сякаш есенцията на времето, в което сме орисани да съществуваме.

Предизвикателство, изпит, на който да подложим сетивата си и способността си за съчувственост, която ни е толкова нужна в съвременния ад на оцеляване и бягство от болката.

Режисьор - Стайко Мурджев

Сценография - Петя Караджова

Хореография - Марияна Йотова

Превод - Мариана Екимова-Мелнишка

Участват: Емилия Ованесян, Божана Мановска, Мариан Бозуков, Васил Читанов.

Гледайте "Дете на прозореца" на 12 декември, от 18:00 часа.

Спектакълът представя важни теми от човешкия живот: за любовта, за състраданието, за живота и неговата обратна страна, за възможността да обърнем злото в добро, за ползите и опасностите от изкуствения интелект. Всичко това е направено във фин, вълшебен и изпъстрен с хумор сценичен вариант, така че да завладее душите и сърцата на най- младите зрители на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов". Спектакълът е подходящ за деца от пет до сто и пет години.

Автор и режисьор: Крум Филипов

Участват: Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Преслава Георгиева, Асен Левов, Васил Читанов

На 13 декември гостуваме в град Рудозем със спектакъла „Щастлив съм!“.

Този спектакъл ще разкаже как Ненчо Илчев е съхранил Вдъхновението си след сънищата наяве и живота като насън, радостната тъга и тъжния смях по пътя на себеопознаването и самоусъвършенстването. Ще припомни за духовните учители, които са му давали криле, когато е бил на колене пред непосилните си мечти. За самочувствието от победите и за поуките след загубите. И как е постигнал своето верую «Бог, семейство, професия, приятели», което му помага и го мотивира да продължава да забавлява, замисля и вдъхновява няколко поколения с магията на своето живеене.

„Щастлив съм!“ - един спектакъл на Ненчо Илчев

Автор и режисьор - Емил Бонев

Сценография – Елена Иванова

Вирни се горе