„Родопска угодия" превзема Чепеларе и Пампорово

 „Родопска угодия" превзема Чепеларе и Пампорово

Фестивал на родопската храна „Родопска угодия“ ще събере за поредна година любители на вкусната храна, на българските традиции и на магията на Родопите в Чепеларе и Пампорово. Фестивалът ще се проведе от 30 септември до 3 октомври под патронажа на кмета на община Чепеларе Боран Хаджиев,пише Марица.

Организаторите са планирали уникални атракции за участниците и публиката, които ще се съберат специално за събитието в планинския курорт.

Фестивалът ще стартира с конкурсна програма за певци, танцьори и инструменталисти. Авторитетно жури с участието на изтъкнати вокални педагози, хореографи и музиканти ще оценява изпълнителите и ще присъди атрактивни награди.

Кулминацията в програмата на фестивала ще бъде на 2 октомври на площада в Чепеларе, където са планирани поредица от атракции за участниците и публиката. За любителите на вкусната храна ще има пищна изложба на родопски специалитети, приготвени от майстори готвачи от местните ресторанти. Гостите на фестивала ще могат да опитат традиционни родопски вкусотии като родопски клин, пататник, синдермьо, брънза, тикълник и още много други уникални рецепти, приготвяни единствено в този край. Свои изделия ще изложат производители на млечни продукти, мед и билки от региона.

Вирни се горе