„Родопи филм фест 2023“ организира зелена инициатива на 8 юли

„Родопи филм фест 2023“ организира зелена инициатива на 8 юли

За трета поредна година Община Смолян е официален партньор на едно важно културно събитие - изданието за документално кино МЕЖДУНАРОДЕН ДОКУМЕНТАЛЕН РОДОПИ ФИЛМ ФЕСТ (RIFE). Тази година фестивалът ще протече под мотото „На лов за боклук!“ – важна тема, която не бива да продължаваме да замитаме и пренебрегваме, категорични са организаторите. Мотото е вдъхновено от филма на режисьорa Филип Фенвик, чието заглавие ще се види в конкурсната програма на фестивала. Изданието ще предложи по–задълбочено разбиране по темата за проблема с боклука, чрез заглавия в програмата си, съдържащи факти, които липсват в новинарските репортажи или социалните медии.

Организаторите канят на 8 юли всички жители и гости на град Смолян да се включат в зелената инициатива на фестивала, по която се работи в партньорство с екипа на Общината.

Ще бъдат почистени отпадъците в района на новия център на Община Смолян, в отсечката между двете фестивални локации – Кино Арена и Регионална библиотека „Николай Вранчев“. Материалите ще бъдат осигурени от организаторите.

7 юли е изцяло посветен на екологична тема, в която зрителите могат да очакват поредица истории посветени на екосистемата в която живеем.

Между 6 и 9 юли град Смолян ще се превърне в празник на киното, а зрителите могат да очакват специални изненади и срещи с екипите на най-очакваните заглавия. Предвидени са още концерти, както и различни специални събития. Входът е свободен!

Вирни се горе