„Родопа“ записа първа загуба за сезона, падна с 2:1 от „Атлетик“

„Родопа“ записа първа загуба за сезона, падна с 2:1 от „Атлетик“

„Родопа“ (Смолян) записа първа загуба от началото на сезона, като отстъпи на „Атлетик“ (Куклен) с 2:1 като гост. Двубоят от четвъртия кръг на първенството на „Трета лига“-Югоизточна група се игра днес, като за домакините се разписаха Мирослав Манев и Николай Дончев, а за гостите точен бе Даниел Стефанов в своя дебют за тима тази година.

Срещата започна силно за „Родопа“, като още в първите минути имаха шанс пред гола. Едно от най-доброто отиграване бе в 10-та минута, когато Антон Белюков центрира към наказателното поле на тима от Куклен, когато топката бе засечена с глава от капитанът на „зелено-белите“ Теодор Стефанов, но за съжаление до гол не се стигна. Малко преди това удар към противниковата врата имаше и Иван Караиванов. В 25-та минута „Атлетик“ поведоха с гол на Манев с глава, след центриране на Рангел Игнатов и грешка в защитата на “ Родопа“, както и на стража на тима. Само четири минути по-късно, отборът на Куклен водеше с 2:0, след центриране от фал и гол с глава на Дончев.

През вторите 45-минути „Родопа“ се опита да подобри играта си, като старши треньорът Кириякос Георгиу извърши и няколко смени, като при една от тях влезе на терена Даниел Стефанов, който именно вкара гола в 73-та минута, след центриране от Николай Тихомиров. Добри положения имаше и Михаел Кисьов, а Белюков уцели гредата след пас на Даниел Кутев. Домакините също имаха добри положения, но така или иначе не се стигна до ново попадение и срещата завърши при резултат 2:1.

Подценяване на противника е едно от обясненията на старши треньора Кириякос Георгиу за неубедителната игра на тимът му.

„Поздравявам домакините, може би бяха по-точни и ефективни от нас и търсеха победата. Ние влезнахме добре в мача. Имаме три положения до 15-та минута. Теодор Стефанов имаше чисто положение с глава. Мисля, че това ни изигра лоша шега, защото футболистите след тези положения си помислиха, че ще стане лесно. Лесно стигнахме до вратата и се отпуснахме. Не продължихме добре в мача. Бяхме доста далеч от предишните игри, които демонстрираме. Второто полувреме се опитахме да влезем в мача. Извърших няколко смени. Едната от тях доведе до гол, Даниел Стефанов направи своя дебют и вкара много красив гол. Започнахме да играем по-добре. Имахме греда с Белюков. Противника също имаше своите положения. Стана хубав отворен мач през второто полувреме“, коментира Кириякос Георгиу.

Вирни се горе