„Родопа“ загуби от „Димитровград 1947“ с 1:3

„Родопа“ загуби от „Димитровград 1947“ с 1:3

„Родопа“ (Смолян) записа загуба от домакинството си на „Димитровград 1947“ (Димитровград) с 1:3. С голове на Мартин Стоянов, Данаил Иванов и Васил Димитров , гостите стигнаха до победата. Единственото попадение за тима от Смолян бе дело на капитанът Теодор Стефанов, като всички голове паднаха през втората част на мача, като през първото полувреме „зелено-белите“ пропуснаха да отбележат от дузпа.

Срещата започна равностойно, като футболистите на „Родопа“ се опитваха да пресират тима от Димитровград в неговата половина. В 12-та минута, главният рефер Христос Паликаров отсъди 11-ет метров наказателен удар за игра с ръка в наказателното поле на „Димитровград 1947“. Дузпата бе изпълнена от Теодор Стефанов, но стражът Стамен Бояджиев успя да усети посоката на удара и изби топката. До края на полувремето не се случи нищо съществено и пред двете врати.

Втората част на двубоя започна много динамично и в 49-та минута отборът воден от Георги Иванов поведе с 0:1. Голът бе дело на Мартин Стоянов, който вкара топката с глава в мрежата на Тодор Малинов. В 64-та минута Теодор Стефанов успя да вазстанови равенството от пряк свободен удар. Радостта на домакините бе кратка, тъй като Данаил Иванов отново изведе гостите в резултата в 66-та минута. Крайното 1:3 оформи влезлият като резерва Васил Димитров в 76-та минута.

Така тимът воден от Юлиян Сюрджиев записа поредната си загуба от началото на първенството, като няма и спечелена точка.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на Стефан Стефанов – Стьопата, който бе един от емблематичните играчи на „Родопа“ в близкото минало, като е играл за ЦСКА, „Берое“ (Стара Загора), „Арда“ (Кърджали), в Кипър и „Хебър“ (Пазарджик).

Вирни се горе